olovrant

26.01.2012 21:01

 

6 zdravých olovrantov po práci

Súvisiace články
Zvierací penis: Už ste ho niekedy ochutnali?
Potraviny môžete v mrazničke aj spáliť!
5 potravín na rýchle zníženie tlaku
Tri zdravotné prínosy umelých sladidiel
Jedzte z modrých tanierov: Schudnete!

Je celkom prirodzené, že ihneď po návrate z práce sa chytíte chladničky a začnete snoriť aj v špajzi, čo si dať pod zub. Správnu výživu potrebujeme dodržiavať nielen ráno alebo na obed, ale po celý deň. Potrebujeme výborný olovrant, kým budeme čakať na budúce jedlo, ktorým je večera. Tu je šesť nápadov na olovrant, ktoré sú rýchle a jednoduché:

Zeleninový dip
Vytvorte si svoj vlastný, zdravý, zeleninový dip. Vezmite hummus, grécky jogurt a domácu zeleninu. Na tanier tak dostanete ďalšie nevyhnutné živiny. Zelenina (hlavne jej obsah vlákniny) vám v noci prečistí črevo, aby ste nemali ráno problémy s vyprázdňovaním.
Ovocie
Ovocie je nielen zdravá desiata, ale môže byť aj super ľahký olovrant. Jediné, čo musíte urobiť, je vybrať si sortiment ovocia, ktoré nie je príliš sladké, aby ste na noc nesiahli z toľkej mlsnej chuti ešte po čokoláde.

Ovocné koktaily
Smoothie je skvelý spôsob, ako dostať po obede do tela vitamín C, a pritom zábavným a osviežujúcim spôsobom. Vyberte si svoje obľúbené ovocie, hoďte ho do mixéra s trochou ľadu, pridajte nízkotučný jogurt. Môžete pridať aj trochu medu na osladenie.

Celozrnné pečivo a tuniak
Cieľom je konzumovať celozrnné pečivo, ktoré má málo alebo žiadnu soľ, stačí vám príchuť z tuniaka. Zabudnite večer už na majonézu. Tuniak a vláknina z grahamového pečiva je skvelý olovrant, pretože do tela dostanete aj prospešné omega-3 mastné kyseliny.

Orechy
Vyhnite sa obchodu, kde si kúpite zmesi orechov, ktoré nemusia byť najzdravšie. Namiesto toho sa snažte mixovať vlastné zmesky, ako sú nesolené arašidy, vlašské orechy. Pridajte mandle a nezabudnite to všetko zmiešať ešte so sušenými hrozienkami.

Kurací šalát
Uistite sa, že použijete len chudé mäso. Porcia by mala byť čo najmenšia, ešte vás totiž čaká večera. Kúsky kuraťa neobaľujte, opečte ho len na panvici na divoko. Pridajte listovú zeleninu, do ktorej ho po opečení zabalíte. Dobrú chuť!
Autor: Lili